Music of My Heart

Blackbird

-Blackbird-

by The Beatles

Blackbird singing in the dead of night
Take these broken wings and learn to fly
All your life
You were only waiting for this moment to arise.

Blackbird singing in the dead of night
Take these sunken eyes and learn to see
All your life
You were only waiting for this moment to be free.

Blackbird fly blackbird fly
Into the light of the dark black night.

Blackbird fly blackbird fly
Into the light of the dark black night.

Blackbird singing in the dead of night
Take these broken wings and learn to fly
All your life
You were only waiting for this moment to arise
You were only waiting for this moment to arise
You were only waiting for this moment to arise

Pertama denger lagu ini (lagi-lagi) dari serial Glee.. di mana yang nyanyiinya Kurt Hummel, salah satu karakter favorit saya di Glee (slaen Mike Chang dan Artie). Kemudian lagu ini juga dinyanyikan oleh Cameron Mitchell di Glee Project

Ketika denger lagu ini pertama kali, kuping saya langsung ngeh dan jatuh cinta sama laguna.. ternyata.. ooohh ini lagu keluaran The Beatles toohh.. panteess.. Siapa yang ga kenal The Beatles, band beraliran rock dari Inggris yang digawangi John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr, dan George Harrison. Band ini memang terkenal di zaman mama en papa daku masih muda dan gaul (sekitar th 60an) dengan celana cutbray lambai-lambai, rambut ngembang, dan kacamata belalang, hihihi…

Akhirnya saya donlot lagu ini dalam 3 versi: versinya Kurt, Cameron, dan tentu saja The Beatles. Makna dari lagu ini, sebenernya.. entah yaa.. haha.. saya ga termasuk orang yang puitis-puitis amat untuk menyelami maknanya.

Tapi saya rasa ini cukup menggambarkan apa yang saya pikirkan.. “All your life.. You were only waiting for this moment to arise.”

Inilah The Beatles. well,, If I lived in their years, I might be one of their big fans.. Karena sampai sekarang lagu-lagunya The Beatles masih sangat kental untuk telinga anak zaman sekarang.. bagaimana dengan zaman anak-anak aku ntar ya? We’ll see…

Love.., Music of My Heart

Somewhere Only We Know

“Somewhere Only We Know”

(by Keane) (also sing by The Warblers @Glee)

I walked across an empty land
I knew the pathway like the back of my hand
I felt the earth beneath my feet
Sat by the river and it made me complete
Oh simple thing where have you gone?
I’m getting old and I need something to rely on
So tell me when you’re gonna let me in
I’m getting tired and I need somewhere to begin

I came across a fallen tree
I felt the branches of it looking at me
Is this the place we used to love?
Is this the place that I’ve been dreaming of?

Oh simple thing where have you gone?
I’m getting old and I need something to rely on
So tell me when you’re gonna let me in
I’m getting tired and I need somewhere to begin

And if you have a minute why don’t we go
Talk about it somewhere only we know?
This could be the end of everything
So why don’t we go
Somewhere only we know?

Oh simple thing where have you gone?
I’m getting old and I need something to rely on
So tell me when you’re gonna let me in
I’m getting tired and I need somewhere to begin

And if you have a minute why don’t we go
Talk about it somewhere only we know?
This could be the end of everything
So why don’t we go
So why don’t we go

This could be the end of everything
So why don’t we go
Somewhere only we know?
Somewhere only we know

This could be the end of everything,
So why don’t we go,
Somewhere only we know,
Somewhere only we know,
Somewhere only we know.

Baru ngeh kalo lagu ini ternyata lagunya Keane.. habis pas pertama denger cuma sepotong aja lagunya (backsong dari salah satu iklan film-film di Star Movies), itu juga cuma denger liriknya yang Somewhere only we know..” dan sempet ngedengernya “Someone only we lean on” *oke emang listening saya aga ga bagus*

Baru ngeh banget pas lagu ini keluar di film Glee season 2, eps. Born this Way. Itu pas Kurt balik lagi ke SMA nya yang dulu, ketemu lagi sama sahabat-sahabatnya, trus Blaine (kind of his gay boyfriend-lah) & temen-temennya dari SMA khusus cowo (The Warblers) nyanyiin lagu perpisahan buat Kurt, ya lagunya ini.. trus deh daku jadi agak-agak klik gitu sama lagunya. Tapi Blaine itu so sweet banget, walopun gay, (iyuuh) heuheuhe… Dia merelakan Kurtnya kembali lagi ke kehidupannya sebelumnya, ke sekolahnya yang dulu, because he know that Kurt will be more happier in that place, although he can not be with him everyday. But he is sure, nothing can change them.

Btw, I think I like the Warblers version more, It’s kind a little bit soft and touching

I’m getting old and I need something to rely on
I’m getting tired and I need somewhere to begin

So why don’t we go,
Somewhere only we know,

And I know I can rely on you, I can begin with you, I wanna go somewhere, where there always you beside me.. BecauseĀ  a home from me, it’s where you belong.