Info for Motion, Journey, Life is Beautiful, Love.., Travelling time!

The Peak I’m in Love

Ok, this time, I’ll  continue my post before about Exploring Hongkong, So, the most popular site in Hongkong is The Peak. The peak is the highest point on Hongkong Island. What makes this place is special is the view. From where you stand, you can see skyscrapers,  Victoria Harbour, also all the way to the green hills of the New Territories. The view is gorgeous whether is day or night. Unfortunately, I just visited The Peak in the afternoon. I hope I can go back there in to feel the night sensation of The Peak.

Hongkong Skycrapers

There’s a big love-spot there, where you can write your love message, and hang up there.

The Peak

 The Peak I Love You

The Peak HongkongI wrote that, haha..

The Peak HongkongThe Peak I’m in love

So, if you go to Hongkong, whether you’re bring your love or not, just try to visit The Peak. For the one who bring the date, you’ll share your moment there and feel more in love with your partner. But for the single one, don’t worry you will just love The Peak. Because the moment is The Peak I Love You.

See ya..

Info for Motion, Journey, Life is Beautiful, Lifestyle, Travelling time!

Exploring Hongkong

My first time flying far from Indonesia was to Hongkong. I joined the ACCP  2012 (Asean Conference on Clinical Pharmacy). I went there with one friend from pharmacy, and also with my husband, who wouldn’t let me go without his supervision because I was in my 3 month pregnancy.

Yes, I went to HK not only for attending the conference, displaying my poster, and presenting it; but also for exploring the city :P. There are many new things I learned there. At first I wanna share my experiences by words, but it may takes much time. So I just share couples photos here.

Hongkong

We almost had to take a walk to be arrived in destination. The road is narrow and crowded with people, everybody take a walk! There are many public transportation: big bus (behind us) -try to sit on the upstair, it’s cool-, minibus, MRT, tram, ferry, taxi, etc.

Hongkong BusHongkong Bus

hongkongWe should cross the sea to reach the conference spot at HKCEC (Hongkong Convention and Exhibition Center), we took Ferry from Tsim Sha Sui to Wanchai.

ferry hongkongIt’s kinda hot in Hongkong in July. But the view keep us smiling 🙂

hongkong MTR

Hongkong MTR (Mass Transit Railway), it’s really mass, rapid, and fast! I like this transportation. (later I will post MTR map). Anyway, I did not look like I was pregnant in that photo, the fact is I was in my 3 month pregnancy 😛

Anyway, you don’t have to worry to use all public transportation in Hongkong. There’s a simple way to pay MTR, bus, and ferry. Just for one click then it’s done. We use an Octopus Card. The shape’s card is like an ATM card. You can refill the amount of the card. And the card is available in public spot everywhere in Hongkong: 7eleven, Wellcome, Park,  Customer Service Centre, also machine add value at MTR station. (I hope Indonesia will create card like this someday, aamiin).

octopus cardThe Octopus Card

hongkong directiondirection Hongkong

What I like about Hongkong is the direction. It’s really helpful for tourists

Hongkogn ParkHongkong Park. There’s a park in the middle of high and big buildings in Hongkong

The Peak TramThe Peak Tram, we climbed to the peak, saw Hongkong view from the top. At The Peak we can visit Madame Tussaud and also Sky Terace.

The Peak TowerThe Peak Tower. We can find mall, restaurant, cafe, shop, etc.

Hongkong ViewMe and My Husband in the top of Hongkong view.

That’s all for today…. see yo next time

to be continued

Journey, Life is Beautiful, Love.., Pharmacisthings

Back to the World

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..
Banyak bersyukur pada Allah atas banyaknya nikmat yg diberikan.
Ingin sharing-sharing dari kapan taun.. tapi ko jari-jarinya kaku buat nulis ya, heuu.. Efek kalo ga dipake nulis lama, pas mo nulis lagi susah kan.. highlight dulu aja lah ya..

Pertama, Alhamdulillah Allah memberikan soulmate yang terbaik buat saya. Sesulit apapun masalah dan beban, rasanya kalau ditanggung berdua jadinya lega. Alhamdulillah suami saya orang yang penyabar (daripada saya), yang selalu mengingatkan saya untuk tetep semangat kalo saya udah mulai GGGJ (galau-galau ga jelas).

Kedua, Alhamdulillah Allah memberikan kepercayaan pada kami untuk menjaga calon dede, pengen cerita pengalaman pertama ngerasain tekdung, campur aduk deh rasanya. Awalnya takut, ngerasa ga siap. Tapi lama-lama ya semakin yakin dan semangat. Ini calon bayi gituu lhhoo.. terus moniiikk gitu lhoo.. hamil, bakal punya anak, jadi ibu? Huwaaa.. ga kebayang kan? Sama saya jg ga kebayang. Laterlah cerita lengkapnya..

Ketiga, Alhamdulillah salah 1 cita-cita saya dikabulkan Allah. Jadi saya punya keinginan sebelum punya anak ingin nyicip ke negeri orang, tapi inginnya dalam rangka membawa misi akademik (weiss sok-sok mulia gini cita-citanya).
Jauh hari sebelum merencanakan hamil, saya udah ngirim paper saya ke ACCP 2012 (Asean Conference on Clinical Pharmacy) di Hongkong. Kebetulan dapet undangan untuk ikut serta, ya udah iseng-iseng saya ngirim juga paper itu. Alhamdulillah diterima untuk poster presentation. Udah konfirmasi untuk iya, udah beli tiket, udah siap macem-macem, eh terus dikasih rezeki hamil. Pesimis ga jadi ikut, tapi akhirnya disemangatin suami dan akhirnya ditemenin suami juga ke sananya, hehe.. Sekalian honeymoon deehh.. Mampir juga ke negara orang, bisa memperkaya ilmu (ceileee..) sekaligus pelesir, sempet juga mampir ke Singapura, transit 1 hari, sempet jalan-jalan dikit 😛 Later juga deh saya cerita lengkapnya.

Keempat, Alhamdulillah udah mau Ramadhan lagi 😀 Ramadhan kedua with my lifemate, hehe.. Seneng bisa ketemu bulan Ramadhan, asa damaaaaii gitu perasaan teh… Oya, sekalian saya minta maaf kalau ada kesalahan saya yaa.. sama kalian-kalian sengaja atopun ga.. Pokonya mari memasuki bulan suci ini dengan hati bersih.

Alhamdu-lillah…