Love..

5 years with you

19 Desember 2015. Tadinya mau nulis tentang ini pas tanggal pernikahan. Tapi banyak yang dikerjain pas minggu-minggu itu *sok sibuk, padahal lagi libur winter*

5 tahun. Kalau anak sekolahan setaun lagi lulus SD

5 tahun. Kalau anak kuliahan, udah telat lulus setahun tu

5 tahun. Kalau mahasiswa farmasi, udah lulus sampe apoteker

5 tahun. Udah dikasih hadiah satu anak perempuan yang usianya mau 3 tahun dan gemesin banged dan lagi banyak nanya dan banyak maunya, hehe..

5 tahun udah ngapain aja yaa? Continue reading “5 years with you”

Info for Motion, Journey, Life is Beautiful, Love.., Travelling time!

The Peak I’m in Love

Ok, this time, I’ll  continue my post before about Exploring Hongkong, So, the most popular site in Hongkong is The Peak. The peak is the highest point on Hongkong Island. What makes this place is special is the view. From where you stand, you can see skyscrapers,  Victoria Harbour, also all the way to the green hills of the New Territories. The view is gorgeous whether is day or night. Unfortunately, I just visited The Peak in the afternoon. I hope I can go back there in to feel the night sensation of The Peak.

Hongkong Skycrapers

There’s a big love-spot there, where you can write your love message, and hang up there.

The Peak

 The Peak I Love You

The Peak HongkongI wrote that, haha..

The Peak HongkongThe Peak I’m in love

So, if you go to Hongkong, whether you’re bring your love or not, just try to visit The Peak. For the one who bring the date, you’ll share your moment there and feel more in love with your partner. But for the single one, don’t worry you will just love The Peak. Because the moment is The Peak I Love You.

See ya..

Lifestyle, Love.., Motherhood

Role model: Papa

Papa.

Ga banyak kata dan cerita tentang sosok seorang papa, sama seperti orangnya, yang juga ga banyak berkata-kata. Bahkan untuk orang yang ga kenal papa, orang berasumsi kalo papa orang yang galak dan dingin. (Mungkin dari situ ya sifat pendiam saya mengalir –what monik pendiam? Ahahaha).

Papa seperti layaknya sosok bapak-bapak kebanyakan: tenang, diam, lebih banyak bekerja daripada bicara. Kalau digambarkan dalam cerita, papa pas seperti ayahnya si Ikal dalam Laskar Pelangi. Dia kecewa atau dia senang, kelihatannya sama. Sama-sama tetap sayang sama anak-anaknya.

Papa adalah penyeimbang mama dalam segala hal. Mama blak-blakan, papa memendam. Mama banyak cerita, papa mendengarkan. Mama banyak mengomeli anak-anaknya supaya nurut, papa cukup diam sudah bisa membuat kami terdiam. Mama berhemat, papa suka ngasih uang jajan lebih (hahaha). Dan masih banyak lagi.

Kadang-kadang saya juga bingung, kenapa papa saya unik begini.. rasanya pengen punya hubungan ayah-anak yang romantis, seperti di pelem-pelem barat itu looh.. hubungan ayah-anak perempuannya itu kan katanya sangat spesial. Seorang ayah yang ingin selalu melindungi putrinya. Tapi memang, mungkin pendekatan hubungan antara saya dan papa berbeda dengan yang saya lihat di film-film tersebut. Namanya juga sifat orang beda-beda ya.

Papa memang jarang (ato ga pernah ya? err..) bilang ‘i love you’ sama anak-anaknya, juga ga mengungkapkan lewat pelukan dan ciuman kebapakan, juga bukan tempat curhat yang baik. Mungkin kasih sayangnya memang tidak disalurkannya melalui hal-hal menye kaya gitu..

Tapi selalu ada hal-hal yang membuat saya yakin walaupun papa bukan tipe romantic father, but he truly loves me.

Ada 1 hal yang unik

Dari sejak saya SD sampai kuliah, kalau berangkat pagi saya selalu diantar papa. Pulang pun kalau sore/malam dijemput papa. Setiap saya semobil dengan papa, saya PASTI SELALU TIDUR di mobil, mau pagi, sore, malem, mau duduk di sebelah papa atau di bangku belakang, pasti saya ketiduran. Yah, mungkin suasana mobil yang sepi, seperti biasa si papa ga banyak ngomong, paling cuma nanya: “gimana ujiannya tadi?” atau karena suara radio elshinta yang isinya berita bikin daku ngantuk, heuheu.. Saya tidur dari awal naik mobil sampai nyampe tujuan. Tapii.. walaupun saya tertidur, di sebelah papa, papa engga pernah sekalipun membangunkan saya atau protes berasa dianggep sopir gitu, ditinggal tidur. Si papa pasti membiarkan saya yang masih ngantuk karena berangkat pagi, atau udah cape karena pulang malem. Padahal papa kan juga cape, terus saya tidur, papa nyetir? Memang anak tida tau diuntung, hahaha.. He never wakes me up, until we arrive to the destination.

Itu aja udah cukup bagi saya untuk menandakan bahwa papa sayang anaknya.

Sifat lain papa yang saya suka adalah. Papa itu orangnya bersih dan apik. Walaupun laki-laki papa ga pernah gengsi buat nyuci piring, nyuci baju, nyapu, ngepel, bahkan masak. Papa melakukan contohnya dengan tindakan, bukan dengan kata-kata (dan itulah sebaik-baiknya teladan). Sifat perfeksionisnya dalam bebersih ini yang nurun ke saya, alhamdulillah karena liat papa pembersih jadi alam bawah sadar saya pun mengikuti polanya.

Nah, sekarang saya punya anak perempuan yang cantik.. I wondering, how my husband will be a father for my daughter? I bet they will be have a special-unique relationship too 🙂

Good luck ayah, for becoming her superdaddy..

“A father has to be a provider, a teacher, a role model, but most importantly, a distant authority figure who can never be pleased. Otherwise, how will children ever understand the concept of God?”
― Stephen Colbert

image

Cerita Runa, Journey, Life is Beautiful, Love.., Motherhood

Your Smile

Maybe I haven’t traveled the world yet, I haven’t felt the gentle of the snow in my hands, I haven’t crossed the continent, I haven’t seen the color of new culture. Or I haven’t explored the beauty of this country. Maybe..

But it’s not a worry since I still can see your smile everyday in my life

image

It’s not a big deal since I still can see your laugh day by day

foto dede ktawa

 

It’s not even a worth since I still can hug you in my arms and feel your little fingers try to reach me

image

It doesn’t bother me since I still can hear your spoiled cry in the morning when you wake up and you want me to hold you hurry, so you can feel warm and continue your sweet dream

image

It doesn’t matter.. since I have you… Your smile is the brightest gift from Allah..that’s the world for me 🙂

Love you always, Bunda

PS: ini kayanya sindrom ibu-ibu setelah melahirkan 50% cintanya ke suami pindah ke anak, hahahaa..

Cerita Runa, Love.., Motherhood

After Giving Birth

Assalamu’alaikum dunia… 19 Januari 2013 sepertinya seorang Monika Pury Oktora baru terlahir kembali. Saya meminjam istilah ‘terlahir kembali’ karena saya benar-benar menjadi seseorang yang baru. Bukan hanya karena ‘dihadiahi’ sesuatu yang baru tetapi juga diberikan amanah yang baru, that i can’t imagine before :).

Alhamdulillah saya udah beneran jadi Bunda, dari seorang bayi mungil yang (subhanallah) lucuuuuu bgt. I wondering how come there is a wonderful cutie little thing like her? Kalau mau nyeritain bagaimana si kecil ini lahir. Wah.. panjang ceritanya. Dan saya bersyukur saya dan si kecil masih dikasih umur sama Allah. Karena mungkin karena sedikit telat, atau sedikit salah tindakan.. maybe you will not read this post. I mean it. I never this close with the death. Until I feel so pasrah… sepasrah-pasrahnya dan udah merasa ga sadarkan diri. *for this time i’m not lebay*

Oke. Cukup untuk latihan nulis hari ini. Mau ngutip status fb si ayahnya beberapa waktu setelah melahirkan. I have no idea why he always makes everything so sweet, not like me. Sekarang tau yang lebih romantis mungkin ayahnya,heuheu.. but, yah apapun. I love you both.. ayah and our little angel. Alhamdulillah

“My name is khairuna hisan nadhira.I was born on Jan 19th at 5:08 am.. I am 2.935 kg and 48 cm.. my mom has been recovered from the day I birth.she struggle with “heavy pre eklampsia” that make my birth a bit hard, but know she is okay.Thank you very much for your support and a lot of pray for us..hope Allah always bless us :)-fajar, monik and me-“

image

Oya about the name: Khairuna Hisan Nadhira — we’ll get in to that later. See you.

Nb: thanks to the my friend’s blog that makes me force myself to write. Walopun dari hp,hahaha…maklumlah new mom. Sulit buka-buka lepi. Hp yg jadi andalan kemana-mana :p

Info for Motion, Just Learning, Love..

Repost – 7 Things Your Muslim Wife Won’t Tell You

The article from the same source Islamic Learning Materials . This article continues the former article about husband.

Yes, I wonder how he can tell it right.

Same thing, I nod and say, “I hope he tries his very best”. And I just know he does it. 🙂

What’s Going On Under the Hijab?

Last week I wrote an article entitled “7 Things Your Muslim Husband Won’t Tell You.” I thought I was gonna get a lot of complaints about that one, but so far, everyone seems to enjoy it.

Well, if the last article didn’t upset you, perhaps this one will. Actually, I don’t want to upset you. But I do want you to think about things that may not normally cross your mind.

Most men have a hard time understanding women. Even a woman they’ve been married to for years.

One minute she’s perfectly fine. The next, she’s crying like a baby.

She complains about something but when we offer advice on how to fix it, she still isn’t satisfied.

After several years of marriage (and counselling) I’ve learned to not worry so much about what my wife says. Instead, I should worry about what she doesn’t say.

With this information in mind, I’ve put together a quick list of things Muslim men should be aware of when it comes to their wife’s mind.

1. Above All, She Wants Your Love

This harkens back to a post I wrote a couple of months ago called “Love or Respect: Which Do You Prefer?”

In this article I explained that men desire respect from their wives, and women desire love from their husbands.

When a wife shows her husband less respect, he in turn shows her less love.

And when a husband shows his wife less love, she in turn shows him less respect.

And the vicious cycle repeats itself.

Stop this prophecy before it becomes self-fulfilling. Show love to your wife.

That’s what she wants. Love her despite her flaws and quirks.

And Inshallah, she’ll respect you despite your flaws and quirks.

2. She’s Bored

It’s the same thing every day.

Week in and week out.

Not only is she bored but she’s also tired.

She has to care for the kids and run the household and then pamper you.

Just thinking about doing that every day makes me want to crawl under my covers and hide. I can imagine how the average Muslim housewife must feel.

And let’s not forget about working woman. Many Muslim women have to work a full time job as well as hold a house down.

So brothers, I implore you, make your wife feel special. Give her a break.

Take her out sometimes. Surprise her with a surprise meal. Bring her favorite desert home.

Just do something every now and then to break the monotany.

Continue reading “Repost – 7 Things Your Muslim Wife Won’t Tell You”

Info for Motion, Just Learning, Love..

Repost – 7 Things Your Muslim Husband Won’t Tell You

I found nice post here: Islamic Learning Materials . This article is intersting and bright!

I am learning 🙂

Yes, I nod..  and say, “oke, I’ll try my very best”

What’s Going Through Your Muslim Husband’s Mind?

Ever wish you could read your husband’s mind? Western culture encourages husbands and wives to talk to each other and discuss things.

However, in many Muslim cultures, men are raised to be stoic and tight-lipped. Muslim husbands are very often (not always) reluctant to talk about certain things with their wives.

Part of the problem is also that sometimes it is hard to actually formulate our thoughts into the right words.

The only thing more difficult than translating thoughts to words is translating feelings to words.

 So, a lot of Muslim men and women go through their marria marriages with very little communication and never really knowing what the other person is thinking.

This quick list is for the Muslim sisters in my audience. This list will give you good idea of some of the things your husband thinks about, but just doesn’t know how, or want, to tell you.

1. Above All, He Desires Your Respect

I spoke about this in my article “Love or Respect: Which Do You Prefer?”.

In this article, I explained that women want to know their husbands love them, and men want to know their wives respect them.

It’s important that Muslim women understand the value of respect for men, especially Muslim men. In Islam, men are taught from a young age that they are supposed to be the bread-winners and caretakers of their families.

You can imagine how frustrating it would be for a man, who tries his best to care for his family, to be married to a woman who doesn’t respect him. She may declare that she loves him, but without her respect, he will quickly fall out of love with her.

This idea is put forward in the Quran where Allah says:

Men are in charge of women by what Allah has given one over the other and what they spend from their wealth. So righteous women are devoutly obedient, guarding in [the husband’s] absence what Allah would have them guard. (Chapter 4, Verse 34)

If you fear there is a problem in your marriage sisters, I would suggest you start here.

Continue reading “Repost – 7 Things Your Muslim Husband Won’t Tell You”